Top
Image Alt

Sterktes PIR Luchtkanalen

Absolute sterktes van PIR-luchtkanalen

Antimicrobiële panelen

Onze ALP active panelen zijn antimicrobiële panelen. Deze zorgen ervoor dat virussen en microben, zoals corona of SARS, zich niet kunnen nestelen in de kanalen om zich zo verder te verspreiden. Ideaal voor omgevingen die te allen tijde kiemvrij horen te zijn, zoals ziekenhuizen, rusthuizen of gewoon thuis.

Verhoogde elasticiteit

Bij PIR Luchtkanalen wordt er gebruikt gemaakt van polyurea als coating systeem in plaats van polyester. Deze laatste riskeert vaak te scheuren en dat willen we net vermijden. Polyurea coating is elastischer en daarbovenop UV-bestending. Dankzij de zwarte coating is er geen sprake van verkleuring.

Duurzaamheid

PIR is duurzaam. De panelen hebben een garantie van 20 jaar!

Isoleert uitstekend

PIR-materiaal is gekend om zijn hoge isolatiewaarde. Desondanks nemen PIR-kanalen net minder ruimte in beslag. Andere materialen hebben vaak een dikte van 50 mm, terwijl PIR maar 20 tot 30 mm nodig heeft om zelfs nog beter te isoleren dan andere kanalen. Zo isoleert PIR tweemaal zoveel als bijvoorbeeld glaswol.

Licht in gewicht

PIR Luchtkanalen zijn licht. Waardat een galva-kanaal met 3 mankrachten geplaatst moet worden, kan één iemand de installatie van PIR-kanalen voor zich nemen. PIR weegt namelijk zo’n 6 keer minder dan galva, waardoor de kost in manschappen daalt.

Naadloos

Buitenkanalen zijn steeds naadloos doordat de verbindingen geseald worden. We maken gebruik van een MonoSeal coating om alle kanten af te kitten, waardoor de lucht- en waterdichting optimaal zijn en er een luchtklasse C behaald wordt.

Vochtongevoelig

Luchtkanalen van PIR zijn dampdicht. Dit maakt PIR het ideale materiaal voor vochtige omgevingen, zoals zwembaden en spa’s, maar ook kruipkelders. Kanalen gemaakt van galva zouden roesten, maar PIR kan zelfs op airco’s geplaatst worden zonder last te hebben van condens. Extra isoleren is dan ook niet meer nodig. 1 keer plaatsen en klaar!

Veilig werken

PIR luchtkanalen vragen maar om één plaatsingsmoment. Doordat alles in 1 keer vlot geïnstalleerd wordt, wordt de doorlooptijd gehalveerd en vervolgens ook de kans op ongevallen. Zeker voor de industriële sector, waarbij productiestilstand door problemen of ongevallen niet gewenst is, is dit een belangrijk punt.

Nice to know: bij Pivete beschikken we over een op maat gemaakte kooi om zelfstandig luchtkanalen te verplaatsen naar de juiste plaats. Denk bijvoorbeeld aan het dak. Dit maakt dat de plaatsing snel en efficiënt kan verlopen en er geen onnodig op en af geloop nodig is.

INTERESSE? TWIJFEL NIET OM ONS TE CONTACTEREN VOOR EEN INFOBOX.

Contacteer ons!

Heb je een vraag over PIR-kanalen? Hoe fabriceren we deze precies? Hoe verloopt zo'n plaatsing? Hoe zit het met onderhoud ervan? Stel je vraag hieronder en we helpen je graag verder!

+32 499 97 76 12

Gieterijstraat 145, 3600 Genk